ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Familiile cu nou-născuţi vor primi cutii cu bunuri necesare la naştere

14:02 | 01.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Familiile din ţară vor primi, începând de astăzi, cutii cu bunuri de primă necesitate pentru fiecare nou-născut, în cadrul campaniei lansate de guvern „O nouă viață”, transmite MOLDPRES.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a înmânat astăzi, la Spitalul municipal nr.1, primele cutii cu bunuri la nașterea copilului.

În luna decembrie urmează să fie repartizate 2842 de cutii, în toate maternitățile din țară, astfel încât toate familiile să beneficieze de cutiile pentru nou-născuți.

Setul de bunuri include hăinuțe, păturică, set de lenjerie de pat pentru copii, scutece, produse de igienă, șervețele umede de unică folosință, jucărie de pluș, saltea și materiale informaționale pentru mămici. Toate articolele sunt de producție autohtonă, cu excepția pachetului de scutece.

„Sperăm că prin această inițiativă să sporim natalitatea în Republica Moldova, oferind un ajutor suplimentar familiilor cu copii”, a spus Silvia Radu.  

Pe parcursul anului 2017, în Republica Moldova s-au născut peste 30 mii de copii. Practica donării cutiei cu bunuri la naştere este implementată în mai multe ţări din lume, o condiţie fiind ca mărfurile incluse să fie de la producători autohtoni.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!