ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele cu pensii mai mici de 1589 de lei vor primi din 1 ianuarie cu 10% mai mult

11:41 | 06.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Începând cu data de 1 ianuarie 2019, pensionarii cu pensii mai mici de 1589 de lei vor primi pensii majorate cu 10%. Decretul de promulgare, dar şi legea pentru susținerea financiară suplimentară a unor beneficiari de pensii vor fi publicate în numărul de mâine al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Pentru implementarea proiectului, în anul 2019 sunt necesare aproximativ 567 milioane de lei. Banii vor fi alocați din Bugetul de stat sau Bugetul asigurărilor sociale de stat, în funcție de sursa de finanțare a pensiei. Majorarea nu va afecta celelalte plăți sociale de care beneficiază persoanele cu pensii mici, inclusiv ajutorul social pentru perioada rece a anului.

img18010920

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!