ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La Chișinău a fost organizat, în premieră, Forumul Educațional „Viziunea mea pentru școala noastră”

14:00 | 12.12.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Noile viziuni pentru dezvoltarea sistemului educațional și actualele provocări din domeniu au fost discutate astăzi, la Forumul Educațional „Viziunea mea pentru școala noastră”, organizat în premieră, la Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

În cadrul evenimentului, prim-ministrul Pavel Filip a menționat că un sistem de educație modern stă la baza dezvoltării oricărui stat, iar slăbirea educației și, ca urmare, pregătirea unor specialiști necalificați, înseamnă și slăbirea țării. „Eu nu văd viitorul Republicii Moldova fără un sistem educațional foarte puternic. O reformă în educație nu este suficientă, noi avem nevoie de o transformare a sistemului educațional”, a spus Pavel Filip.

În context, șeful executivului a accentuat că autoritățile își vor continua eforturile de modernizare a domeniului și de sporire a performanțelor tinerilor. „Pentru domeniul educației nu sunt și nu va fi o problemă resursele financiare. Suntem gata să investim în educație, doar că înainte de aceasta trebuie să fim siguri că am construit un sistem în care investițiile vor fi folosite foarte eficient”, a subliniat Pavel Filip. În același timp, premierul s-a referit la importanța computerizării sistemului educațional, accentuând și necesitatea pregătirii tinerilor pentru joburi care vor apărea în urma revoluției digitale.

„Investind în materie cenușie, noi trebuie să creăm și locuri de muncă cu valoare adăugată foarte înaltă. Tinerii noștri trebuie să conducă industrii, inginerii să creeze sisteme sau dacă vorbim de agricultură, trebuie să ghidăm oamenii să lucreze cu mașini, să lucreze în sisteme GPS. Trebuie să ne gândim la viitor, pentru că viitorul începe astăzi”, a conchis premierul.

Forumul Educațional „Viziunea mea pentru școala noastră” este un eveniment de totalizare, organizat în urma desfășurării a 11 ateliere de lucru. În cadrul acestora, în perioada 14 noiembrie – 10 decembrie curent, au fost consultate opiniile a circa 1000 de elevi, studenți și profesori privind viziunea acestora asupra dezvoltării școlii naționale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!