ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

NATO denunţă decizia de înfiinţare a unei armate în Kosovo

15:16 | 14.12.2018 Categorie: Externe

Bruxelles, 14 dec. /MOLDPRES/. Alianţa Nord-Atlantică a denunţat, vineri, decizia Kosovo de a transforma structurile de securitate în armată şi va reanaliza "nivelul angajamentului" în relaţia cu Administraţia de la Priştina, relatează site-ul cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax și MOLDPRES.

"Regret că a fost luată această decizie în pofida preocupărilor NATO. Consiliul Nord-Atlantic va fi nevoit să reanalizeze nivelul de angajament al NATO în relaţia cu Forţele de securitate din Kosovo", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Parlamentul de la Priştina a adoptat vineri un proiect de lege prin care Forţele de securitate sunt transformate în armată, decizia fiind contestată puternic de minoritatea sârbă şi de Serbia.

"Considerăm că momentul luării acestei decizii este greşit. Toate părţile trebuie să aibă grijă ca decizia să nu conducă la amplificarea tensiunilor în regiune", a subliniat Jens Stoltenberg.

Entitatea Kosovo, care are o populaţie de 1,8 milioane de locuitori, este protejată de trupe NATO de la proclamarea independenţei în anul 2008.

img18011214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!