ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Circa 450 de gospodării din raionul Florești au fost conectate la apă potabilă la robinet

12:16 | 15.12.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Circa 450 de gospodării din satul Băhrinești, raionul Florești, au fost conectate la apă potabilă la robinet. Datele au fost prezentate ieri în cadrul unei ședințe de totalizare și de recepție finală a lucrărilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), noul sistem de apeduct are o lungime de 23,7 km. Investiția în construcția și montarea acestuia ajunge la 8,19 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

În cadrul evenimentului, directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, a subliniat că aprovizionarea cu apă și canalizare este un domeniu de intervenție important în Strategia de Dezvoltare Regională Nord. „Obiectivul de a aduce apa potabilă în casele cetățenilor a devenit o prioritate la nivel național. Ne bucurăm că locuitorii satului Băhrinești deja beneficiază de apă potabilă la robinet. Apa bună înseamnă sănătate, iar sănătatea este viață”, a spus Povonschii.

La rândul său, primarul satului Băhrinești, Feodosia Bunescu, a menționat că „este o realizare importantă faptul că apa potabilă a ajuns în casele oamenilor, de aceea mulțumim partenerilor pentru sprijinul acordat în cadrul proiectului”.

Satul Băhrinești este prima din cele 11 localități beneficiare ale proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, implementat de ADR Nord în parteneriat cu Fundația Filiala din Moldova a Fundației SKAT. Bugetul total al proiectului ajunge la 66,86 milioane de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!