ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 10 mln de lei vor fi necesare pentru desfășurarea referendumului național

12:08 | 15.12.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Peste 10 mln de lei vor fi necesare pentru desfășurarea referendumului național consultativ din 24 februarie 2019. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat ieri devizul de cheltuieli pentru organizarea acestuia, relatează MOLDPRES.

Referendumul va avea loc în aceeaşi zi cu data desfăşurării scrutinului parlamentar. Cetăţenii vor trebui să răspundă la două întrebări: dacă sunt „de acord cu reducerea numărului deputaţilor din Parlament de la 101 la 61" şi dacă sunt de acord ca „poporul să poată revoca (demite) deputaţii din funcţie dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile".

În cadrul referendumului consultativ, cetățenilor vor fi propuse două buletine, întrucât fiecare întrebare va fi înserată pe un buletin separat.

Alegerile parlamentare din anul viitor vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt, deputaţii urmând să fie aleşi atât pe liste de partid cât şi în circumscripţii. Pentru desfășurarea scrutinului sunt necesare 110,2 mln lei.

img18011233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!