ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate traseele din țară sunt practicabile

09:42 | 18.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Toate traseele din țară sunt practicabile, iar sectoarele periculoase sunt monitorizate și după necesitate se intervine. Anunțul a fost făcut astăzi pentru agenţie de către şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, informează MOLDPRES.

Potrivit autorităților, partea carosabilă în nord, centru și sud este pe alocuri umedă și lunecoasă. „Noaptea trecută pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare şi combatere a lunecușului. În procesul tehnologic au fost antrenate 102 utilaje speciale, care au împrăștiat peste 1347 tone de material antiderapant. Intervențiile au fost realizate de 238 de muncitori rutieri”, a spus Căpățină.

Primăria capitalei a anunțat în această dimineață că traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale, iar transportul public circulă în regim normal, fiind asigurat de 307 troleibuze şi 92 autobuze. „La capitolul combaterea poleiului, Regia locativ-comunală intervine începând cu ora 06:00 pe trotuare și căile de acces din cartiere, fiind împrăștiate 25 tone de sare. De asemenea, Regia „Exdrupo” a intervenit pe străzile din oraș și căile de acces spre suburbii pentru prevenirea formării poleiului pe carosabil, fiind împrăștiate 234 tone nisip și sare și 40 tone de lichid antiderapant”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Șeful Serviciului de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Alina Bunghez, a menţionat pentru agenție că inspectorii de patrulare activează în mod sporit. „Totodată, aceștia însoțesc autospecialele care împrăștie material antiderapant. Pentru evitarea situațiilor de risc, oamenii legii recomandă șoferilor să mărească distanţa în mers, să evite efectuarea manevrelor periculoase, să verifice starea frânelor, să doteze autovehiculul cu pneuri de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip. Totodată, pietonii sunt avertizați să traverseze numai pe la trecerile semnalizate după o asigurare temeinică și să circule cu prudență prin curțile blocurilor unde la fel persistă polei”, a spus Bunghez.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod Galben de ghețuș până mâine, 19 decembrie. Avertizarea este valabilă pe întreg teritoriul țării. În această perioadă, pe drumuri se va menține ghețuș. În următoarele zile vremea se răcește. Pe timp de noapte, termometrele vor indica până la -12 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua, se vor înregistra până la -4 grade Celsius, în sud. Izolat, va ninge.

img18011296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!