ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

14 șoferi au fost depistaţi de poliţişti conducând în stare de ebrietate

10:12 | 18.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. 14 șoferi au rămas fără permise de conducere după ce au fost depistaţi de poliţişti conducând în stare de ebrietate, comunică MOLDPRES.

Şeful Serviciului de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Alina Bunghez, a menţionat că timpul instabil de afară și carosabilul lunecos nu i-au împiedicat pe conducătorii auto să încalce regulile circulaţiei rutiere. Astfel, numai în ultimele trei zile au fost sancționați 458 şoferi pentru mai multe încălcări ale regulamentului, iar alți 22 șoferi nu dețineau permise de conducere.

Conform sursei citate, de la data de 14 decembrie când au intrat în vigoare noile prevederi legislative, 19 șoferi prinşi în stare de ebrietate la volan au rămas fără permis de conducere.

Potrivit noilor modificări ale legislaţiei, permisul șoferilor ce conduc în stare de ebrietate este ridicat imediat pentru o perioadă de la şase luni – în cazul primei abateri și până la trei ani – în cazul abaterii repetate. Termenul va fi stabilit de instanța de judecată în cel mult trei zile, iar în acest timp șoferii nu vor mai putea circula cu un permis provizoriu, acesta fiind anulat. De asemenea, mașina șoferului aflat la volan în stare de ebrietate va fi transportată la o parcare specială în cazul în care șoferul nu este însoțit de către o persoană capabilă să conducă ori nu va găsi o persoană care să urce la volan în locul lui.

Datele statistice ale Inspectoratului Național de Patrulare arată că în ultimii doi ani, din 5000 de accidente rutiere, aproximativ 600 au fost provocate de persoanele ce conduceau autovehiculele în stare de ebrietate.

img18011297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!