ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia lui Trump de a retrage trupele din Siria provoacă demisii în lanţ

11:47 | 23.12.2018 Categorie: Externe

Washington, 23 dec. /MOLDPRES/. Brett McGurk, reprezentantul SUA în coaliţia globală care luptă împotriva ISIS a demisionat în semn de protest faţă de decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage trupele americane din Siria, alăturându-se secretarului Apărării, Jim Mattis, relatează BBC şi Associated Press, citate de Mediafax și MOLDPRES.

Cu numai 11 zile în urmă, McGurk a spus că ar fi "imprudent" să considere că IS este învins şi, prin urmare, nu ar fi înţelept ca forţele americane să revină acasă. El a decis să îşi devanseze intenţia de a părăsi funcţia la mijlocul lunii februarie.

McGurk, numit în funcţia de preşedintele Barack Obama în 2015 şi reţinut de Trump, a declarat în scrisoarea sa de demisie că militanţii au fost reduşi substanţial, dar încă nu au fost învinşi şi că retragerea prematură a forţelor americane din Siria ar crea condiţiile ca gruparea să crească.

McGurk a remarcat, de asemenea, câştiguri în campania împotriva IS, dar că munca nu a fost încă terminată.

img18011476

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!