ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a instituit moratoriu la angajarea personalului în instituții bugetare

11:58 | 27.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Guvernul a instituit moratoriu temporar la angajarea personalului în instituțiile finanțate din bugetul de stat pe funcțiile vacante înregistrate la data de 30 noiembrie 2018, transmite MOLDPRES.

În proiectul aprobat la ședința de ieri a executivului este stipulat că numărul funcțiilor vacante în sistemul bugetar este de circa 8400. Cele mai multe dintre acestea, 2500 la număr, sunt la Ministerul Afacerilor Interne. Instituția este urmată de Ministerul Apărării, Ministerul Sănătății, cel al Justiției, cel al Finanțelor și cel al Agriculturii.

Ion Chicu, ministru al Finanțelor, a declarat la ședința guvernului că moratoriul va fi valabil până la 31 decembrie 2019. Acesta nu va afecta activitatea instituțiilor și autorităților publice.

Prevederile hotărârii nu vor fi aplicate asupra funcțiilor pentru care, la data aprobării hotărârii, a fost anunțat concurs. 

Autorii proiectului au argumentat necesitatea instituirii moratoriului prin gestionarea mai eficientă a resurselor financiare disponibile și direcționarea acestora spre domenii prioritare.

img18011547

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!