ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea cu privire la încheierea sesiunii plenare a parlamentului a fost publicată în Monitorul Oficial

09:27 | 29.12.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Hotărârea cu privire la încheierea sesiunii plenare de toamnă a parlamentului a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Ultima ședință din acest an a legislativului a avut loc la 14 decembrie. 

Potrivit Regulamentului legislativului, parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lui decembrie. Prima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2018 a avut loc pe data de 27 septembrie. 

Aceasta a fost ultima sesiune de toamnă a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XX-a, mandatul căruia a expirat la 30 noiembrie. Conform prevederilor Constituției, mandatul parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, legislativul poate adopta legi ordinare, hotărâri, poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.  

img18011609

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!