ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipe mixte de patrulare vor activa la frontiera moldo-română

09:38 | 29.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Hotărârea executivului pentru aprobarea Protocolului dintre Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne din România privind constituirea şi activităţile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, relatează MOLDPRES.

În urma deciziei guvernului, Inspectoratele Generale ale Poliției de Frontieră din cadrul ministerelor Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi al României vor desfășura activități de patrulare comună de-a lungul frontierei de stat. 

Activitatea echipelor mixte de patrulare de-a lungul frontierei comune va asigura securitatea frontierei de stat moldo-române, dar și va spori combaterea formelor de criminalitate transfrontalieră, în special a trecerii ilegale a frontierei de stat în scop de contrabandă și migrațiune ilegală.

Echipele mixte vor activa pe o zonă de 10 km de la linia de frontieră pe teritoriul ambelor țări.

img18011610

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!