ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii vor beneficia de 24 unități de tehnică pentru intervenții în situații excepționale

13:49 | 04.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Subdiviziunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au primit astăzi 24 unități de tehnică pentru intervenții în situații excepționale. Autoturismele au costat peste 17 milioane de lei şi au fost achiziţionate din bugetul de stat, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de repartizare a tehnicii a fost prezent ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, șeful IGSU Mihail Harabagiu, dar și reprezentanții administrației publice din raioanele Republicii Moldova.

Potrivit celor doi oficiali, tehnica achiziționată va suplini baza tehnico-materială a IGSU și va fi utilizată în caz de trasee și drumuri înzăpezite, locuri greu accesibile, în caz de inundații și pentru transportarea sinistraților. Pe lângă autoturismele universale șenilate, salvatorii au primit și autocamionete. Tehnica a fost repartizată în subdiviziunile din raioanele Edineț, Soroca, Orhei, Bălți, Cimișlia, Cahul, Căușeni, Ungheni, Chișinău și UTA Găgăuzia.

img19000075

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!