ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un militar al Armatei Naţionale a obţinut locul trei la o competiţie internaţională

12:14 | 09.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/. Un militar al Armatei Naţionale detaşat în operaţiunea KFOR a obţinut locul trei  la competiţia internaţională DANCON March (Danish Contingency), organizată de militarii din Danemarca, comunică MOLDPRES.

Potrivit comandantului KFOR-10, Ion Godoroja, la concurs s-au înscris peste 600 de militari din 28 de ţări participante la operaţiunea KFOR. Aceştia au parcurs distanţa de 25 de km, în localitatea Novo Selo, Kosovo, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de 10 kg.

El a menţionat că Republica Moldova a fost reprezentată la competiţie de opt ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale, iar unul dintre ei - locotenentul major Vasile Olari, s-a clasat pe locul trei în cadrul competiţiei, reuşind să ajună la finiş în două ore.

DANCON March este o tradiţie a armatei daneze care datează din 1972. Până în prezent, marşul a avut loc în Bosnia, Kosovo, Iraq, Afganistan, precum şi în alte ţări în care armata daneză a detaşat trupe. Pacificatorii Armatei Naţionale, detaşaţi în misiunea KFOR, participă la această competiţie începând cu anul 2014.

img19000123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!