ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au solicitat părinților să manifeste prudență în timp ce copiii merg la săniuș

12:49 | 09.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/. Polițiștii au solicitat părinților să fie precauți în timp ce copiii merg la săniuș pentru a evita cazurile nefaste, transmite MOLDPRES.

Avertizările au fost făcute, după ce un copil a decedat, iar un adolescent a ajuns în stare gravă la spital fiind loviți de o mașină în timpul săniușului. Ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu, a specificat pentru agenție că impactul s-a produs în seara zilei de ieri, la ieșirea din satul Sipoteni, Călărași. „Un băiat de 17 ani și o fetiță de 5 ani au ieșit cu sania pe drumul principal și au fost tamponați de un BMW, condus de un bărbat de 28 de ani. Victimele au suferit diverse traumatisme, iar în drum spre spital fetița a decedat”, a spus Mariana Bețivu.

În context, oamenii legii recomandă părinților să nu lase copiii singuri la săniuș și să se asigure că derdelușurile nu sunt abrupte şi nu se află în preajma carosabilului.

De asemenea, oamenii legii îndeamnă părinții să-și îmbrace picii cu haine de culoare deschisă, cu reflectorizante, care să fie vizibile în lumina farurilor. 

Totodată, conducătorii auto sunt rugaţi să conducă prudent şi să adapteze viteza la condiţiile de drum, să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare din unitatea din transport.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!