ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate localitățile au fost reconectate la energia electrică

09:44 | 12.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Toate localitățile din țară au fost reconectate la energia electrică, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a menționat că, în urma ninsorilor puternice, în total au rămas parțial deconectate de la energia electrică 14 localități din cinci raioane ale țării. „Toate localitățile au fost reconectate la curentul electric în seara zilei de ieri”, a spus Pușcașu.

Totodată, sursa citată a specificat că, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au fost solicitați în 37 de situații pentru a efectua lucrări de deblocare și tractare a autoturismelor blocate, dintre care opt intervenții au fost efectuate în municipiul Chișinău.

„Angajații inspectoratului au intervenit în raioanele: Orhei, Cahul, Cantemir, Leova, Cimișlia, Hâncești, Basarabeasca, Rezina, Căușeni, Ștefan Vodă, Criuleni, Anenii Noi, dar și UTA Găgăuzia. În total, la lucrările de intervenție au fost antrenați 445 de salvatori și pompieri și 141 unități de tehnică specială”, a afirmat Liliana Pușcașu.

Celula de criză creată în cadrul IGSU rămâne activă și va monitoriza în continuare situația din țară. În situații de urgență, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul Unic 112.

Ieri, a expirat Codul Galben de condiţii complicate ale vremii. În următoarele zile vremea se încălzește ușor. Izolat, vor cădea ninsori.

img19000220

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!