ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au împrăștiat circa 250 de tone de material antiderapant pentru combaterea lunecușului

09:26 | 14.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Circa 250 de tone de material antiderapant a fost împrăştiat noaptea trecută pe drumurile naţionale pentru combaterea lunecușului. Anunțul a fost făcut pentru agenţie de către şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în total, în lucrări au fost implicate 42 de autospeciale și 94 de muncitori. „Noaptea trecută nu s-au înregistrat precipitații. În această perioadă, pe traseele naționale s-au efectuat lucrări de patrulare și deszăpezire”, a spus Căpățină.

În prezent, drumarii din teritoriu execută lucrări de lărgire a părții carosabile și acostamentelor. „Trasee blocate nu există, iar circulaţia rutieră este asigurată în condiții de iarnă. Totodată, toate sectoarele periculoase sunt monitorizate și după necesitate se intervine”, a afirmat Sergiu Căpățină.

În următoarele zile, vremea se menține rece. Pe timp de noapte, termometrele vor indica până la -11 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra până la +3 grade Celsius, în sud. Izolat, vor cădea ninsori.

img19000241

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!