ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova este una din prioritățile majore ale României în perioada președinției Consiliului Uniunii Europene

14:51 | 17.01.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Republica Moldova este una din prioritățile majore ale României în perioada președinției Consiliului Uniunii Europene. Declaraţia a fost făcută astăzi la Chişinău de ministrul de Externe de la București Teodor Meleșcanu în cadrul unei conferințe comune Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, relatează MOLDPRES.

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a menţionat că ţara sa a preluat președinția Consiliului Europei într-un an care are o semnificați specială, deoarece se împlinesc 10 ani de la lansarea Parteneriatului estic și cinci ani de la liberalizarea regimului de vize. “Trebuie să maturizăm relația dintre UE și RM și să mergem la amplificarea acesteia. Republica Moldova este una din prioritățile majore ale României în perioada președinției Consiliului Uniunii Europene”, a spus Meleșcanu. 

El a reiterat suportul României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi a spus că ţara sa a fost şi va rămâne un avocat fidel al Chişinăului la UE. 

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianosvchi, i-a mulţumit pentru suport omologului său de la Bucureşti şi a menţionat că mandatul României la şefia Consiliului UE va fi un imbold pentru Republica Moldova să continue reformele.

"Actuala vizită are loc într-un context cu o simbolistică puternică, preluarea de către România, la 1 ianuarie a preşedinţiei rotative la Consiliul Uniunii Europene. Noi întotdeauna am apreciat înalt susţinerea continuă şi tranșantă a României pentru agenda europeană a Republicii Moldova, atât la nivel politic, cât şi la nivel practic", a opinat Ulianovschi.

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu se află astăzi într-o vizită de lucru la Chişinău la invitaţia ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. Tot astăzi oficialul de la Bucureşti a fost  decorat de autorităţi cu medalia „Meritul Diplomatic”, clasa I.

img19000363

img19000363

img19000363

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!