ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două școli din Fălești au primit calculatoare noi

16:33 | 21.01.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Elevii din două școli din raionul Fălești au primit 18 calculatoare noi, care au fost transmise astăzi beneficiarilor. Noile dispozitive au ajuns în gimnaziile „Eugen Coșeriu” din satul Catranâc și „Diomid Gherman” din satul Risipeni, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației, valoarea fiecărui set constituie 834 dolari SUA. Tehnica de calcul a fost oferită de către Provincia Jeju, Republica Coreea, în baza unui memorandum de colaborare. Acordul prevede donarea în trei tranșe anuale a câte 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova.

Angela Cutasevici, secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a declarat la eveniment că pe parcursul anului 2018, numărul de calculatoare al instituțiilor de învățământ din țară a fost completat cu peste 500 de computere de ultimă generație. „Ne propunem să continuăm acest lucru și în acest an, deoarece formarea competențelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, dezvoltarea capacităților de utilizare a resurselor TIC, dar și îmbunătățirea procesului de predare-învățare nu pot fi realizate eficient fără utilizarea instrumentelor electronice performante”, a subliniat secretarul de stat.

În acest an, 15 instituții de învățământ general din raioanele Anenii Noi, Cahul, Cimișlia, Fălești, Hâncești, Taraclia, Sângerei, Strășeni, Ungheni, mun. Chișinău și UTA Găgăuzia vor fi dotate cu 150 de calculatoare, în baza aceluiași memorandum dintre țara noastră și Republica Coreea.

În gimnaziul „E. Coșeriu” din Catranâc își fac studiile 218 elevi, iar în gimnaziul „D. Gherman” din Risipeni – 179 elevi.

img19000481

img19000481

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!