ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a acreditat peste 850 de observatori pentru monitorizarea alegerilor parlamentare

18:51 | 22.01.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat în total peste 850 de observatori naționali și internaționali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, preşedintele CEC, Alina Russu, a specificat că, din numărul total de observatori înregistrați, 159 sunt internaționali și 700 naționali.

„După ce legislativul a stabilit data scrutinului parlamentar, Comisia a înaintat invitații oficiale către toate organizațiile internaționale și ambasadele statelor străine acreditate în Republica Moldova pentru a monitoriza alegerile. Interesul pentru acest scrutin este destul de mare, atât din partea observatorilor internaționali, cât și din partea celor naționali. Cei mai mulți observatori naționali reprezintă asociația obștească „Promo-LEX”. Cererile pentru acreditarea observatorilor pentru scrutinul parlamentar pot fi depuse cel târziu cu șapte zile până la scrutin, de aceea numărul acestora se va majora”, a spus Alina Russu.

Pentru alegerile prezidențiale din 2016, CEC a acreditat în total peste 3 700 de observatori, dintre care aproximativ 550 internaționali. Totodată, pentru turul doi al alegerilor locale din capitală din anul trecut, Comisia a acreditat circa 800 de observatori naționali și internaționali.

img19000539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!