ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe poduri din R. Moldova vor fi reparate în anul 2019

11:53 | 24.01.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Pe parcursul anului 2019, mai multe poduri din întreaga țară vor fi reparate. Autoritățile dau asigurări că starea podurilor din Moldova este satisfăcătoare și nu există motive de îngrijorare, însă este nevoie de intervenții ale specialiștilor pentru reabilitarea acestora, informează MOLDPRES. 

Șeful de direcție la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Radu Rogovei, a declarat la o emisiune televizată că în anul 2019 vor fi efectuate intervenții la circa 30 de poduri. O parte dintre acestea vor fi reparate capital, altele doar parțial, iar unele vor fi supuse expertizelor tehnice. Totodată, anual sunt reparate circa 5-7 poduri din contul resurselor bugetare, iar din anul 2007 și până în prezent au fost reabilitate peste 85 de poduri.

Rogovei a spus că specialiștii desfășoară anual examinarea vizuală a întregii rețele de drumuri, inclusiv a podurilor, iar în cazul depistării unor defecțiuni, este efectuată o expertiză tehnică. În baza acesteia, este luată decizia privind lucrările care urmează a fi efectuate. Funcționarul a dat asigurări că starea podurilor din țară este satisfăcătoare, motive de panică nu sunt, deși acestea necesită intervenții.

Același lucru a fost confirmat și de către Oleg Caraman, șef adjunct de direcție din cadrul Primăriei capitalei, care s-a referit la starea podurilor din Chișinău. Potrivit lui, podul de pe strada Mihai Viteazu din capitală va intra prioritar în reparații în anul 2019. Totodată, expertiza tehnică pentru podul de pe strada Ismail, care este cel mai vechi din oraș, va fi gata în luna aprilie curent.

Pe drumurile naționale din Republica Moldova există peste 850 de poduri, cu o lungime totală de peste 20 de km.

În vara acestui an, un pod rutier din Italia s-a prăbușit, provocând moartea a cel puțin 38 de persoane.

img19000588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!