ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

1250 de credite pentru procurarea locuințelor au fost acordate prin programul „Prima casă”

11:44 | 29.01.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 1250 de credite au fost acordate pentru procurarea unei locuințe în cadrul programului guvernamental „Prima casă”, informează MOLDPRES.

Din numărul total al beneficiarilor, 906 sunt familii tinere, iar 344 sunt tineri necăsătoriți.

Pentru procurarea locuințelor, băncile comerciale au acordat credite în valoare de 597,6 mln de lei. Potrivit datelor oferite pentru agenție de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, suma totală a garanțiilor active este de 298,8 mln de lei. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat la 26 martie 2018. La începutul acestui an, rata efectivă a dobânzii achitate de beneficiari s-a diminuat cu încă 0,3 puncte procentuale și constituie 6,1%. Acum două săptămâni, premierul Pavel Filip a declarat că autoritățile estimează ca pe parcursul anului 2019 circa 3000 de persoane să-și poată procura propria locuință prin intermediul programului. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!