ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe proiecte susţinute de UE vor fi realizate la Vulcăneşti

12:52 | 29.01.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/.  Peste şapte milioane de lei vor fi investiţi în următoarea perioadă în infrastructura mai multor localităţi din raionul Vulcăneşti. Acest lucru a devenit posibil datorită unui proiect de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de executivul de la Comrat, transmite MOLDPRES.

În cadrul programului  urmează să fie implementate 20 de proiecte de dezvoltare, cu finanţare din granturi, precum şi din bugetul autonomiei.

Astfel, în satul Carbalia va fi instalat un sistem de iluminare pe întreg teritoriul localităţii. De asemenea, vor fi construite trotuare şi o staţie de autobuz.  La fel, în satul Cişmichioi, deja în această primăvară este planificată construcţia a peste doi kilometri de trotuare.

Până la 1 iulie, în satul Etulia, vor fi finalizate lucrările de asigurare cu apă şi canalizare. În acelaşi timp, în oraşul Vulcăneşti vor demara lucrările de iluminare a sectoarelor din zona de nord a centrului raional.

„Sunt proiecte concrete, care vor îmbunătăţi nivelul de trai al localnicilor”, a menţionat Vadim Ceban, prim-viceguvernatorul UTA Gagauz-Yeri.

Programul de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri (Support to Public Authorites in ATU Gagauzia SLPA) a fost lansat în 2017, cu un buget de trei milioane de euro, susţinut de Uniunea Europeană. Proiectul are o perioadă de implementare de 24 de luni şi prevede mai multe activităţi pentru dezvoltarea autonomiei.

img19000748

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!