ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi deputaţii au revenit la muncă

09:08 | 04.02.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Deputații şi-au reluat activitatea în organele de lucru ale parlamentului începând cu ziua de astăzi, comunică MOLDPRES.

O dispoziţie de începere a sesiunii parlamentare de primăvară a fost semnată de președintele parlamentului, Andrian Candu.

Începând de astăzi, deputații își vor relua activitatea în organele de lucru ale parlamentului, iar miercuri, 6 februarie, va avea loc ședința Biroului permanent al parlamentului, care va stabili data primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară. 

Potrivit Regulamentului parlamentului, legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Mandatul parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!