ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele șapte proiecte asupra cărora guvernul și-a asumat răspunderea au fost publicate în Monitorul Oficial

11:11 | 12.02.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Cele șapte proiecte de lege asupra cărora guvernul și-a asumat ieri răspunderea au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentele vizează în particular modificarea Codului contravențional, legii bugetului de stat pentru anul 2019, legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, legea privind Zona Economică Liberă „Bălţi”. Totodată, executivul a aprobat, prin asumare de răspundere, proiectul de lege privind declararea utilității publice pentru lucrările de interes național de construcție a Terminalului Vamal Centru și a zonei rezervate de extindere.

Unul dintre proiecte prevede ca salariile directorilor instituțiilor de învățământ și ale unor angajați ai Ministerului Afacerilor Interne să fie majorate. 

„A fost necesar să o facem, luând în considerare funcționalitatea redusă a parlamentului acum. Ați văzut că am analizat puțin și am venit cu unele ajustări în Legea cu privire la salarizare și cu alte lucruri importante care a trebuit să le facem și care nu așteaptă până când vom avea alt parlament funcțional”, a precizat premierul Pavel Filip.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, guvernul își poate angaja răspunderea în fața parlamentului asupra unui program, unei declarații de politică generală sau unui proiect de lege. Dacă în termen de trei zile nu este depusă o moțiune de cenzură și ulterior susținută cu votul majorității deputaților, atunci proiectele de lege se consideră adoptate.

img19001194

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!