ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele cu dizabilități își vor putea repara gratuit cărucioarele rulante

14:50 | 19.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi instituit un centru de reparație și asamblare a cărucioarelor rulante. Totodată, specialiștii tehnicieni din cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR) vor beneficia de un curs de instruire gratuit privind reparația, adaptarea și menținerea cărucioarelor, informează MOLDPRES. 

Inițiativa a fost înaintată de Jane Ebel, expert în domeniul dizabilității și educației incluzive din Marea Britanie la o întrevedere cu secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

„Este un proiect inovativ. Cred că parteneriatul dintre stat și societatea civilă va aduce plus valoare și vom putea să ne implicăm pentru ca fiecare persoană cu dizabilități să se integreze pe deplin în viața societății”, a declarat Boris Gîlca.

În contextul inițiativei propuse, secretarul general de stat a asigurat că va fi identificat un spațiu în cadrul CREPOR, unde persoanele cu dizabilități se vor putea adresa oricând pentru servicii de menținere tehnică a cărucioarelor. Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada imediat următoare, conducerea CREPOR urmează să aibă consultări tehnice cu reprezentanții din Marea Britanie pentru realizarea obiectivelor discutate în cadrul ședinței.

Conform datelor CREPOR, în anul 2018 au fost repartizate 453 de cărucioare rulante, iar în acest an urmează să fie distribuite cărucioare pentru încă 780 de persoane care se află în lista de așteptare. Potrivit datelor statistice, peste 27 mii de persoane se deplasează în cărucioare rulante.

img19001413

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!