ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat Cod Galben de intensificare a vântului

11:38 | 21.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat astăzi Cod Galben de intensificări ale vântului, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, azi, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. 

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune.

Odată cu intensificarea vântului, vremea se va răci. Conform datelor SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor ajunge până la plus 2 – minus 3 grade Celsius, noapte şi până la 5-7 grade, ziua. De asemenea, vineri, în toată ţara se prevăd precipitaţii sub formă de ninsori şi lapoviţă. Sâmbătă va fi şi mai frig, iar termometrele vor indica doar valori sub zero grade.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

img19001475

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!