ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Observatorii Promo-Lex au prezentat rezultatele monitorizării alegerilor

13:53 | 25.02.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Observatorii Asociației Promo-Lex au sesizat mai multe încălcări la alegerile parlamentare, cum ar fi deficiențe în liste electorale, încălcarea secretului votului sau transportarea organizată a alegătorilor, transmite MOLDPRES.

Directorul de programe al Promo-Lex, Pavel Postica, a declarat astăzi că Asociația a avut observatori în 2094 de secții de votare din totalul celor 2141. Cele mai multe incidente, 127 la număr, se referă la deficiențe în listele electorale. Totodată, au fost raportate 110 cazuri referitoare la asigurarea secretului votului, cum ar fi fotografierea buletinelor și alte 91 de cazuri care vizează transportarea organizată a alegătorilor. Observatorii au mai sesizat 83 de cazuri de votare nejustificată în grup.

Pavel Postica a prezentat și rezultatele preliminare de numărare în paralel a voturilor pe circumscripția națională. Potrivit acestora, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a obținut 30,83% din voturi, blocul „ACUM” – 26,42%, Partidul Democrat din Moldova - 24,26% și Partidul „Șor”- 8,48%. „Nu au fost încălcări majore sau schimbări bruște de rezultat în anumite secții de votare care ar trezi suspiciuni rezonabile despre anumite situații incorecte”, a afirmat Pavel Postica.

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot și-au ales ieri deputații. 

img19001611

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!