ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip și ministrul Românilor de Pretutindeni au participat la deschiderea Festivalului „Mărțișor” la Strășeni

16:18 | 01.03.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, au participat astăzi la deschiderea Festivalului „Mărțișor” la Strășeni, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Premierul i-a felicitat pe toți cu ocazia sărbătorii primăverii, menționând că Mărțișorul este un simbol al reînnoirii și al speranței. „Mărțișorul este o tradiție importantă pentru spațiul românesc, în primul rând, pentru că atunci când ne punem mărțișorul în piept, îl punem pentru că suntem români. Am spus-o nu o singură dată, că trebuie să fim strâns legați unul de altul și să avem o unire prin fapte. Nu m-am îndoit nici o clipă că, pentru Strășeni sunt foarte importante tradițiile, rădăcinile, identitatea noastră”, a spus prim-ministrul.

La rândul său, Natalia Elena Intotero a accentuat importanța dezvoltării în continuare a proiectelor de înfrățire și a asigurat guvernul de la Chișinău de toată susținerea. „Ne-am bucurat de fiecare dată când am participat la semnarea acordurilor de colaborare între județele din România şi raioanele din Republica Moldova. Vă asigurăm de toată susținerea şi implicarea noastră pe viitor. Să aveți parte de o primăvară cu realizări. Să fie un guvern așa cum vi-l doriți. Doamne ajută pentru binele Republicii Moldova”, a menționat ministrul Românilor de Pretutindeni.

În cadrul evenimentului, au fost semnate două acorduri de colaborare bilaterală: între Consiliul raional Strășeni și Județul Hunedoara din România și între Consiliul raional Strășeni și o Asociație de Voluntariat din Italia.

img19001746

img19001746

img19001746

img19001746

img19001746

img19001746

img19001746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!