ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru boxeri moldoveni s-au calificat în sferturile de finală la Europenele U-22

11:28 | 12.03.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Dorin Bucşa (60 kg), Alexandru Paraschiv (64 kg), Andrei Zaplitnâi (91 kg) şi Cristina Cravcenco (57 kg) au promovat în sferturile de finală ale Campionatului European Under-22, care se desfăşoară la Vladikavkaz (Federaţia Rusă), relatează MOLDPRES.

Cristina Cravcenco s-a calificat în această fază a turneului după ce a învins-o pe Cristina Cosma (România) cu un scor la limită, prin decizie împărţită (3-2). Astăzi ea se va duela cu Elle Scotney (Anglia).

Mâine vor apărea din nou în ring coechipierii săi. Dorin Bucşa se va întâlni cu Hamsat  Shadalov (Germania). Alexandru Paraschiv îl va înfrunta pe Lounes Hamraouli (Franţa), iar Andrei Zaplitnâi va boxa cu Soheb Boufia (Franţa). „Ideal ar fi ca toţi reprezentanţii noştri să învingă în aceste partide. Personal am urmărit, în special prin Internet, meciul în care Andrei Zaplitnâi l-a întâlnit pe Irji Havel (Cehia). A comis unele greşeli în defensivă, dar pe ansamblu, a boxat corect şi a fost desemnat învingător cu scorul 4-1”, a declarat astăzi pentru agenţie Antrenorul Emerit Petru Caduc, care activează la Şcoala specializată din Grimăncăuţi (Briceni).

Victoriile în aceste meciuri semnifică obţinerea medaliilor de bronz.

Ieri a cedat în primul meci disputat Victor Vacula (56 kg) şi a fost eliminat din concurs. Anterior au părăsit competiţia Nicolae Bucşa (69 kg), Andrei Vreme (75 kg), Dumitru Coşciug (81 kg).

Europenele Under-22 se vor desfăşura până pe 18 martie. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

img19001968

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!