ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chișinăuienii sunt așteptați duminică la un târg al strugurilor autohtoni

10:13 | 23.03.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați duminică, 24 martie curent, la un târg al strugurilor autohtoni, care va avea aloc în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din centrul capitalei, informează MOLDPRES. 

Târgul „Ia Moldova acasă” va începe la ora 11.00 și va întruni pete 20 de producători de struguri din țara noastră. Acesta va fi deschis până la ultimul cumpărător. Strugurii vor fi vânduți doar la ladă.

Inițiativa a venit după ce mai mulți fermieri din Moldova au anunțat că mai au mari rezerve de struguri în depozite și riscă să suporte mari pierderi financiare. În acest context, producătorii au îndemnat consumatorii să ofere în dar de sărbători struguri locali, și nu buchete de flori de import.

„Dacă fiecare familie din Chișinău ar procura în următoarele săptămâni câte o ladă de struguri (5-6 lei per kg) și o ladă de mere (3-4 lei) atunci suntem salvați. Veniți duminică la târg să salvăm măcar un pic din speranța agricultorilor, pentru că totul se duce la râpă”, a afirmat tânăra antreprenoare din Durlești, Diana Crudu, cea care a venit cu inițiativa organizării târgului.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a declarat acum câteva zile că pentru a soluționa problema legată de supraproducția din acest an a strugurilor, au fost purtate discuții cu partenerii români pentru a putea vinde struguri în rețelele de magazine din România.

Potrivit datelor statistice, producătorii din Republica Moldova au recoltat anul trecut 680 mii tone de struguri de pe o suprafață totală de 128 mii hectare de viță-de-vie.

img19002310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!