ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul solicitanților de subvenții în agricultură a crescut cu 10%

15:18 | 12.04.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. De la 1 februarie și până în prezent, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat 566 de dosare de solicitare a subvențiilor în sumă de peste 92 mln de lei. Numărul cererilor depuse a crescut cu 10 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, informează MOLDPRES.

În urma examinării dosarelor, AIPA a autorizat spre plată până în prezent subvenții în valoare de 17,6 mln de lei pentru un număr de 202 cereri.

Mai mult de jumătate dintre dosarele prezentate vizează stimularea investițiilor în procurarea tehnicii și utilajului agricol, suma subvențiilor necesare în acest sens fiind de 31,8 mln de lei.  Alte 16,4 mln de lei au fost solicitate de producătorii agricoli pentru înființarea plantațiilor multianuale. De asemenea, producătorii agricoli au solicitat sprijin din partea statului pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare, depunând 43 de solicitări în sumă de 30,8 mln de lei.

Cele mai multe dosare au fost depuse de producătorii agricoli din Cahul, fiind urmați de cei din Edineț și Orhei. Pe de altă parte, cele mai puține cereri au fost recepționate la Chișinău, Ungheni și Dubăsari.

Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie în anul curent 900 mln de lei. Data limită de recepționare a dosarelor de solicitare a subvențiilor este 31 octombrie 2019. 

img19002928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!