ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mașinile implicate în accidente vor putea apela automat serviciile de urgență

14:20 | 16.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. În Republica Moldova ar putea fi implementat serviciul care permite ca mașinile implicate în accidente rutiere grave să apeleze automat numărul unic de urgență 112. Subiectul a fost discutat astăzi la ședința Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul național unic pentru apelurile 112 și Serviciile specializate de urgență, informează MOLDPRES.

Sistemul ECall este deja instalat în vehicule din toate țările Uniunii Europene.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat la ședință că țara noastră trebuie să dezvolte și să doteze Serviciul 112 cu tehnologii și sisteme complexe, pentru că asta va permite mai multă eficiență și mobilitate echipelor. 

De asemenea, la ședință s-a discutat despre dotarea cu terminale mobile a unităților de intervenție a serviciilor specializate de urgență. Scopul acestor terminale este de a facilitata comunicarea dintre dispeceratul serviciilor specializate de urgență și echipele de intervenție, prin transmiterea directă a fișei cazului de urgență către echipele de intervenție. Acțiunea va permite reducerea timpului de alertare a echipajului și eliminarea factorului uman în transmiterea datelor.

Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 a devenit activ în Republica Moldova acum un an. 

img19003026

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!