ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru boxeri moldoveni s-au calificat în semifinalele memorialului ”Branko Pesic” de la Belgrad

09:20 | 19.04.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Victor Carapcevschi (75 kg), Dumitru Galagoț (64 kg), Andrei Zaplitnâi (91 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg) au promovat în semifinalele memorialului ”Branko Pesic” de la Belgrad (Serbia), relatează MOLDPRES.

La turneu participă pugiliști din Rusia, Ucraina, Franța, Ungaria, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Kazahstan, Turcia, Olanda, România, Austria, Tunis, Muntenegru, Serbia și R. Moldova.

Cel mai numeros lot - 22 boxeri - îl au gazdele. Ungaria a venit la competiție cu 17 pugiliști. Echipe complete la toate categoriile de greutate au selecționatele Rusiei și Kazahstanului. ”Este, indiscutabil, un turneu foarte valoros. Participăm tradițional la el, pentru că se înscrie perfect în programul de pregătire pentru alte competiții importante. Pentru noi, deocamdată, principala se anunță Jocurile Europene de la Minsk (Belarus) din vara anului curent”, a declarat pentru agenție antrenorul lotului național, Petru Caduc.

Cel mai greu parcurs până în semifinală l-a avut Victor Carapcevschi. El a repurtat trei victorii: 4-1 cu Jihad Bousaama (Tunis), 5-0 cu Filip Dzenic (Serbia) și 3-2 cu Zoltan Harksa (Ungaria).

Semifinalele sunt programate pentru astăzi, 19 aprilie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care-i medaliat olimpic cu bronz (Beijing, 2008), campion European (Ankara, 2011).

img19003108

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!