ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Leul se va deprecia față de euro și dolar

16:02 | 23.04.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Moneda națională se va deprecia ușor față de euro și dolar, potrivit ratelor oficiale de schimb valutar stabilite de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru ziua de mâine, transmite MOLDPRES.

Astfel, dolarul se va scumpi cu un ban, până la nivelul de 17 lei și 89 de bani, iar euro va adăuga doi bani și va avea un preț oficial de 20 de lei și 13 bani.

Pe de altă parte, hrivna ucraineană se va ieftini cu un ban și va costa 66 de bani. Valoarea leului românesc va rămâne neschimbată și va constitui 4 lei și 22 de bani. Și rubla rusească va costa în continuare 28 de bani. 

Datele BNM relevă că în martie curent, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 120,3%, comparativ cu 47 la sută în luna precedentă.

img19003238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!