ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Interdicția vânzării ţigărilor în apropiere de şcoli şi spitale este constituțională

10:59 | 25.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Hotărârea Curţii Constituţionale pentru controlul constituționalității articolului 25 alin. (6) din Legea nr. 278 din 14 decembrie 2007 privind controlul tutunului va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, comunică  MOLDPRES.

Potrivit deciziei CCM, interdicția comercializării produselor din tutun în apropierea instituțiilor de învățământ şi a instituțiilor medico-sanitare este constituțională. Înaltul for a examinat sesizarea depusă de către ex-deputatul Simion Grișciuc. Acesta susţinea că actualele prevederi nu asigură o concurență loială între comercianți, deoarece legea interzice comerţul cu tutun în apropiere de şcoli şi spitale doar în spaţii mai mici de 20 m2, fără a se răsfrânge în privința unităților comerciale cu o suprafață mai mare.

Curtea a considerat că unitățile comerciale staționare dispun de mai multe garanții decât unitățile comerciale provizorii și a considerat că tratamentul diferențiat existent în acest caz este justificat. 

Curtea a respins sesizarea depusă de către Simion Grișciuc şi a recunoscut constituțional articolul 25 din legea privind controlul tutunului.

img19003300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!