ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii au plecat în vacanța de Paști

11:29 | 26.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale pleacă astăzi în vacanța de Paști. Aceasta va dura zece zile, copiii urmând să revină la ore marți, 7 mai curent, informează MOLDPRES.

Următoarea vacanță pentru elevi este cea de vară, care va începe la 31 mai, după încheierea anului de studii. Ulterior, elevii din clasele a IX-a și a XII-a vor trebui să susțină examene de absolvire a gimnaziului și liceului. Astfel, sesiunea de examene în gimnazii se va desfășura în perioada 3 – 14 iunie 2019, iar examenele de bacalaureat vor fi organizate între 4 și 21 iunie 2019.

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2018-2019 a fost stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

Potrivit datelor de la începutul anului de studii, în instituțiile de învățământ din țară învață circa 325 mii de elevi.

img19003343

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!