ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Bugetarii vor avea o minivacanță de 9 mai

13:08 | 08.05.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Angajații din sfera bugetară vor avea o minivacanță de patru zile cu ocazia sărbătorii de 9 mai, atunci când în Republica Moldova este marcată Ziua Victoriei și Ziua Europei, transmite MOLDPRES.

Astfel, întrucât ziua de joi, 9 mai, este liberă prin lege, guvernul a decis ca bugetarii să nu iasă la muncă nici vineri, 10 mai. În schimb, salariații din sectorul public vor recupera această zi săptămâna viitoare, sâmbătă, pe 18 mai, care a fost declarată lucrătoare.

Ca rezultat, în ultimele două săptămâni bugetarii au lucrat doar patru zile, beneficiind de două minivacanțe, cu ocazia Sărbătorilor Pascale și a zilelor de 1 și 9 mai.

Ziua de 9 mai va fi marcată în țară printr-o serie de evenimente. Mai multe partide politice au anunțat deja că vor desfășura programe speciale cu această ocazie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!