ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 51 de mii de bolnavi de diabet din ţară au primit glucometre gratuite

11:52 | 21.05.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Mai mult de jumătate din cele 100 de mii de colete cu glucometre, teste și lanțete achiziţionate de stat au fost expediate până în prezent persoanelor cu diabet zaharat din 31 de raioane. Distribuirea acestora continuă iar beneficiarii le vor primi prin poştă, relatează MOLDPRES.

Potrivit datelor Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, până la finele lunii iunie coletele vor ajunge la încă 49 de mii de persoane din raioanele Ialoveni, Orhei, Rezina, Dubăsari şi municipiul Chişinău.

Până în prezent, seturile de dispozitive au fost livrate în 22 de raioane: Cahul, Leova, Cantemir, Comrat, Cimişlia, Ştefan Vodă, Căuşeni, Vulcăneşti, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Ungheni, Teleneşti, Hânceşti, Anenii Noi, Călăraşi, Făleşti, Nisporeni, Bălţi, Sângerei, Soroca, Drochia şi Basarabeasca.

În cazul în care persoana cu diabet nu primeşte până la finele lunii iunie coletul respectiv, trebuie să se adreseze la oficiul poştal din localitate, iar dacă acolo lipseşte, atunci poate apela INFO CNAM – 080099999, apel gratuit atât de pe telefon fix, cât şi mobil.

Acţiunea de distribuire gratuită a glucometrelor, testelor şi lanţetelor a fost lansată în premieră naţională de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În cadrul acesteia sunt oferite gratuit aproximativ 100 de mii de seturi de dispozitive medicale persoanelor cu diabet zaharat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!