ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 3 mii de liceeni vor susţine astăzi primul examen de BAC

08:48 | 04.06.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Circa 3 mii de liceeni vor susţine astăzi primul examen de Bacalaureat. Sesiunea va dura până pe data de 21 iunie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în sesiunea curentă cinci absolvenți ai liceelor din ţară vor avea de susținut o singură probă de examen, datorită faptului că au trei note de „10” din oficiu în baza premiilor obținute în cadrul olimpiadelor republicane și celor internaționale la disciplinele de studiu, iar 25 de tineri vor beneficia de două note de „10” din oficiu.

Astăzi, 4 iunie, elevii alolingvi vor susține prima probă de examen la limba și literatura română. La examen vor participa 2979 de candidați. Următorul examen va avea loc pe data de 7 iunie la limba de instruire.

Proba la limba străină va fi susținută pe 11 iunie, iar cea de-a patra probă de examen, se va desfășura pe data de 14 iunie. Pe data de 18 iunie absolvenţii vor susţine examenul la alegere, iar ultima probă de Bacalaureat va avea loc pe data de 21 iunie. 

Testele vor fi verificate în perioada 4-25 iunie, iar rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

img19004268

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!