ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vadim Brânzan a fost prezentat echipei Ministerului Economiei și Infrastructurii

16:22 | 17.06.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Noul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a fost prezentat luni, 17 iunie, echipei ministerului de către premierul Maia Sandu, transmite MOLDPRES.

„De astăzi înainte în capul mesei va fi meritocrația. Oamenii vor fi selectați pentru o funcție doar în baza profesionalismului, experienței și disponibilității de a lucra mult și bine în interesul oamenilor. Sarcina principală este să oprim scurgerile de bani publici în buzunarul corupților. A doua sarcină este să creăm un mediu propice dezvoltării economiei”, a afirmat premierul Maia Sandu. 

La rândul său, Vadim Brânzan a afirmat că nu va tolera corupția în sistem și va pune accent în particular pe dezvoltare și demonopolizare. Totodată, noul ministru al Economiei a adăugat că la ministerul pe care îl conduce va fi încurajat profesionalismul și spirtul de echipă, și nu „cumătrismul și nepotismul”. 

Vadim Brânzan are 48 de ani. A studiat la Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova și Universitatea Harvard. Brânzan vorbește fluent limbile română, rusă și engleză.

img19004645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!