ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Filarmonica Națională a avut loc un spectacol dedicat poetului Mihai Eminescu

13:16 | 18.06.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Un spectacol de muzică și poezie cu genericul ”În mine bate inima lumii”, dedicat poetului Mihai Eminescu, la 130 de ani de la trecerea în eternitate, a avut loc luni, 17 iunie, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din capitală, informează MOLDPRES.

Pe scenă au evoluat cântăreața Silvia Goncear, naistul Marin Gheras, compozitorul și interpretul Viorel Burlacu și actorul Nicolae Jelescu, care a recitat versuri din creația poetului Mihai Eminescu. Alături de ei s-a produs formația ”Select Strings Quartet”, din care fac parte: Viorica Agafița (vioara I), Vasile Prepeliță (vioara a II-a), Efim Pânzar (contrabas) și Mihail Agafița (chitară).

În cadrul programului a răsunat muzică de Antonio Vivaldi, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Grigoraș Dinicu și alți compozitori.

Evenimentul a fost organizat de către Institutul Cultural Român (ICR) ”Mihai Eminescu” la Chișinău.

Solicitat de MOLDPRES, directorul ICR, Valeriu Matei a menționat că instituția pe care o conduce organizează din 2013 spectacole omagiale, legate de trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu. ”Și acest spectacol a reunit artiști de valoare, care au interpretat muzică de calitate și romanțe pe versurile poetului național”, a subliniat Valeriu Matei.

Pe 15 iunie s-au împlinit 130 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu.

img19004670

img19004670

img19004670

img19004670

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!