ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, a depus jurământul de învestire în funcție

09:04 | 24.06.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, a depus în dimineaţa zilei de luni, 24 iunie, jurământul de învestire în funcție, comunică MOLDPRES.

Oficialul a depus jurământul în prezenţa şefului statului Igor Dodon şi a premierului Maia Sandu.

„Avem așteptări mari față de domeniul de care sunteți responsabilă. Recuperarea încrederii oamenilor depinde de recuperarea încrederii în justiție”, a spus premierul după învestire.

Noul ministru a preluat portofoliul de la Justiţie la două săptămâni de la numirea în funcţie a lui Stanislav Pavlovschi care şi-a dat demisia în acest week-end. El a anunţat că „în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției, a identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea lui în calitate de membru al guvernului”.

Olesea Stamate este licențiată în drept şi în ultimii ani a activat în cadrul mai multor programe în calitate de expert.

img19004832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!