ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția de Frontieră îndeamnă agențiile de turism să notifice despre sosirea grupurilor de turiști

09:34 | 25.06.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a îndemnat agențiile de turism și de transport să notifice polițiștii de frontieră despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere. Mecanismul de coordonare prealabilă și schimb de date a fost demarat de autorități pentru a fluidiza traficul la frontieră în perioada estivală, atunci când, potrivit datelor din anii precedenți, este atestat un număr mai mare de călători, transmite MOLDPRES.

Astfel, operatorul de turism va informa polițiștii de frontieră, prin intermediul unui formular tipizat, despre sosirea sau plecarea grupului de turiști. Formularul va fi transmis cu 24 de ore înainte de sosirea cursei și va include date privind numărul de persoane, numărul de înmatriculare a autocarului, ora sosirii și punctul de trecere ales pentru traversarea hotarului.

Informațiile vor fi recepționate de către ofițerii Centrului Operațional de Coordonare al Poliției de Frontieră, iar ulterior vor fi transmise către punctul de trecere selectat. În baza acestor date, șefii punctelor de trecere vor putea gestiona eficient activitatea, distribuind sarcinile și asigurând un număr de personal suficient pentru ca timpul de procesare a actelor pasagerilor din autocare să nu depășească 30 de minute.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe parcursul celor trei luni de vară crește semnificativ numărul cetățenilor Republicii Moldova care aleg să petreacă vacanțele peste hotare. Datele statistice relevă că, în vara anului trecut, s-a înregistrat un număr de aproximativ 6 mln 900 mii de traversări persoane, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă a anului 2017. Mai mult decât atât, au fost perioade când din cauza unui flux intens de călători, sosiți cu autocare și microbuze, punctele de trecere erau aglomerate și timpii de așteptare puteau să atingă 50 de minute.

img19004874

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!