ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Buletinele de vot pentru alegerile başcanului vor fi tipărite la ÎS “Tipografia Centrală”

13:06 | 26.06.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/.  Buletinele de vot pentru alegerile guvernatorului UTA Gagauz-Yeri vor începe să fie tipărite în dimineaţa zilei de vineri, 28 iunie, la Întreprinderea de Stat „Tipografia Centrală” din Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia electorală a autonomiei, transmite MOLDPRES.

Pentru desfăşurarea alegerilor guvernatorului UTA Gagauz-Yeri vor fi tipărite  107 499 de buletine de vot.

Buletinul va fi de culoare mov, cu lăţimea de 140 de milimetri, iar candidaţii vor fi incluşi în ordinea în care au fost înregistraţi de Comisia electorală a autonomiei. În limba găgăuză vor fi tipărite 3108 buletine, iar în română – 2722. Tradiţional, cele mai multe buletine de vot (101 669) vor fi în limba rusă.

Alegerile başcanului vor avea loc pe 30 iunie 2019.

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Başcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

img19004927

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!