ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania a introdus limită de viteză pe autostrăzi din cauza caniculei

08:01 | 27.06.2019 Categorie: Externe

Berlin, 27 iun. /MOLDPRES/. Autorităţile din Germania au introdus limită de viteză pe unele porţiuni ale reţelei sale de autostrăzi din cauza caniculei care afectează această ţară, potrivit Bloomberg, citată de Mediafax și MOLDPRES.

Astfel, pe unele porţiuni de autostradă, limita maximă de viteză este de 100 de kilometri pe oră deoarece există temeri că temperaturile neobişnuit de mari ar putea produce crăpături periculoase în carosabil, a informat un purtător de cuvânt al autorităţii care administrează reţeaua de autostrăzi.

Temperaturile din Germania ar urma să ajungă săptămâna aceasta la 38 de grade Celsius şi ar putea chiar să depăşească recordul de 40,3 grade Celsius, înregistrat în iulie 2015.

Canicula a produs deja incendii de pădure în apropierea Berlinului, iar Crucea Roşie a avertizat că valul de căldură poate pune în pericol sănătatea populaţiei, în special a bătrânilor şi copiilor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!