ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele parlamentului a avut o întrevedere cu vicepreședintele BERD

12:32 | 19.07.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Majoritatea parlamentară va promova proiectele de care are nevoie Republica Moldova și locuitorii țării, renunțând la practica proiectelor politice populiste, a declarat președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu Alain Pilloux, vicepreședintele BERD, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

”Știm ce vrem pentru Moldova și știm cum să muncim în interesul cetățenilor. Majoritatea parlamentară va susține inițiativele și proiectele care asigură dezvoltarea durabilă a țării și optează pentru continuarea bunelor relații cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)”, a spus Zinaida Greceanîi.

Părțile au făcut un schimb de opinii despre situația din domeniul bancar, infrastructură și energetică. Au fost trecute în revistă privatizările și concesionările dubioase din ultimii ani, precum și stagnarea în implementarea proiectelor de energie regenerabilă.

În cadrul întrevederii a fost abordată problema migrării tinerilor din Republica Moldova și nevoia unor politici și proiecte pentru crearea locurilor de muncă în țară, precum și pentru susținerea inițiativelor de afaceri.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!