ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a anunțat candidații care au acumulat punctajul cel mai mare la concursul pentru funcția de judecători ai CC

10:13 | 26.07.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a anunțat vineri, 26 iulie, că Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu sunt candidații care au acumulat punctajul cel mai mare la concursul pentru funcția de judecători ai Curții Constituționale, transmite MOLDPRES.

Procesul-verbal al Comisiei juridice, numiri și imunități care reflectă derularea concursului în cauză, inclusiv media punctajului total acordat fiecărui candidat, vor fi transmise Parlamentului Republicii Moldova, care urmează să ia decizia finală.

Concursul pentru selectarea a doi candidați la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentului a fost anunțat la începutul lunii curente. La concurs s-au înscris 23 de candidați, ulterior fiind admiși doar 16 dintre aceștia.

Nicolae Eșanu are 52 de ani și este secretar de stat la Ministerul Justiției. Anterior, el a deținut funcția de viceministru la același minister. Nicolae Eșanu mai este membru al Comisiei de la Veneţia.

Vladimir Grosu are 44 de ani și a ocupat anterior funcția de ministru al Justiției. Totodată, din anul 2006 până în anul 2011, Vladimir Grosu a fost reprezentant al Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

img19005854

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!