ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a acceptat demisia a cinci deputați

10:30 | 26.07.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a acceptat vineri, 26 iulie, cererile de demisie a cinci deputați. Aceștia sunt Maia Sandu, Andrei Năstase, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Otilia Drăguțanu și Viorel Melnic. Mandatele au fost declarate vacante,  transmite MOLDPRES. 

Maia Sandu, Andrei Năstase și Liliana Nicolaescu-Onofrei și-au depus mandatele de deputat din cauza incompatibilității de funcții. Viorel Melnic a anunțat că-și dă demisia din funcția de deputat la 17 iulie curent, fiind urmat la o distanță de câteva zile de Otilia Drăguțanu.

În urma deciziilor celor cinci deputați, parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat pentru circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, acolo unde alegerile au fost câștigate de Maia Sandu. Totodată, în urma demisiei Lilianei Nicolaescu-Onofrei, a rămas vacant un mandat de deputat care aparține Blocului electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”. Vacant a devenit și un mandat de parlamentar care aparține Partidului Democrat din Moldova, după plecarea Otiliei Drăguțanu.

Totodată, a rămas vacant un mandat de deputat pentru circumscripția uninominală nr. 33, municipiul Chișinău, în urma demisiei lui Andrei Năstase și pentru circumscripția uninominală nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender, după plecarea lui Viorel Melnic.  

img19005855

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!