ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat hotărârea cu privire la preavizarea a 65 de funcționari publici ale căror funcții vor fi lichidate

13:11 | 26.07.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat, vineri, 26 iulie, o hotărâre prin care 65 de funcționari publici de nivel superior vor fi anunțați că funcțiile lor sunt lichidate. Pe listă sunt trecute 33 de persoane care dețin funcțiile de secretar general de stat și secretar de stat și 32 de șefi și șefi adjuncți în cadrul oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, informează MOLDPRES.

Potrivit hotărârii, urmează să fie lichidate câte patru funcții de secretar general de stat și secretar de stat din  Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene și Ministerul Finanțelor, șase funcții de secretar din Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale, câte cinci - din Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului și  Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, câte trei - de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii și câte două de la Ministerul Justiţiei, cel al Apărării și cel al Afacerilor Interne.

Potrivit modificărilor operate recent la unele acte legislative, „Guvernul, în termen de 3 luni, în legătură cu lichidarea funcțiilor publice de secretar general al Guvernului, secretar general de stat, secretar de stat, șef și șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, urmează să întreprindă măsurile necesare conform legii, inclusiv desfășurarea procedurilor legale ce vizează eliberarea din funcție a persoanelor respective”, se arată în explicația guvernului.

În perioada de preaviz se stabilește că programul de muncă pentru persoanele respective se reduce cu până la două ore zilnic, fără reducerea salariului cuvenit.

img19005867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!